1 מחממים תנור ל-150 מעלות.
2 מפזרים את גרעיני הדלעת על מגש אפייה קטן, משמנים קלות ומפזרים מעט מלח דק. אופים כ-10 דקות, עד שהגרעינים קלויים וארומטיים. מצננים.
גרעיני דלעת קלויים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
3 חוצים את הדלורית, מרוקנים מגרעינים וחותכים לסירות גדולות.
חותכים את הדלורית | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
עד שמקבלים את זה | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
4 מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.
5 משמנים את הדלורית היטב וממליחים במלח ים. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור כשעה ו-20 דקות, עד שהדלורית מתרככת לחלוטין (בודקים זאת בנעיצה של סכין חדה וארוכה).
דלורית צלויה | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
6 מוציאים חצי מכמות הדלורית מהתבנית, מנקים מקליפה וחותכים גס. מעלים את חום התנור ל-220 מעלות ומחזירים את התבנית עם המחצית השנייה של הדלורית לתנור, ללא כיסוי, עד השחמה יפה (כ-5 דקות).
7 מטגנים את הג'ינג'ר הטרי והצ'ילי בשמן זית למשך כדקה. מוסיפים את קוביות הדלורית ואת הכרישה ומטגנים כמה דקות.
פורסים כרישה | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
מוסיפים את הדלורית למחבת | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
8 מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים.
9 מאווררים את האורז הקר ומוסיפים, יחד עם הג'ינג'ר המסוכר.
מוסיפים את האורז ומערבבים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
אורז דלורית | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
10 מקפיצים הכל יחד וממליחים היטב. מוסיפים מעט שמן זית במקרה הצורך.
11 יוצקים את האורז לצלחות הגשה, מניחים מעל נתחי דלורית מושחמים וגרעיני דלעת קלויים, מעטרים בעלי כוסברה ומגישים מיד.