1 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את השום ומערבבים.
2 מגררים פנימה את העגבניות הטריות, ומוסיפים את רסק העגבניות ומרק העוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מתבלים ומבשלים כחצי שעה.
3 מכינים את החצילים: חותכים אותם לחצי לאורכם, ומרוקנים את תוכנם בעזרת כף. משאירים מעט מבשר החציל, כך שנוצרות סירות. ממליחים ומניחים ל-20 דקות. את התוכן שהוצאנו קוצצים גס.
4 מכינים את מלית הבשר: מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים את בשר החציל הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב, עד שהחציל משנה את צבעו לבהיר. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהוא מתפורר לגמרי .מוסיפים שתי מצקות מרוטב העגבניות שהכנו, טועמים ומתקנים תיבול.
5 שוטפים את סירות החצילים מהמלח ומנגבים היטב בנייר סופג. מטגנים אותם בשמן זית טיגון קל, משני הצדדים, ומוציאים לקירור.
6 מחממים תנור ל-220 מעלות. ממלאים את הסירות בתערובת הבשר, מסדרים בתבנית ויוצקים מהרוטב עד לגובה פני החצילים.
7 מכסים בנייר אלומינים ואופים שעה. מסירים את הכיסוי ואופים 20 דקות נוספות.