1 מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד ריכוך ומועכים אותם לפירה. מוסיפים את החלמונים והמלח.
2 מוסיפים בהדרגה את הקמח ויוצרים בצק רך. מתבלים באגוז מוסקט.
3 מרדדים את הבצק עם האצבעות על משטח מקומח היטב. מניחים שזיפים במרחק אחד מהשני.
4 מקפלים את הבצק על השזיפים, חותכים מסביב ועוטפים היטב כל שזיף בבצק.
5 מבשלים את הניוקי במים רותחים עד ומתבהרים קצת, מעט אחרי שהם צפים, ומוציאים.
6 ממיסים המון חמאה בסיר ושופכים בנדיבות על הניוקי.
7 מגררים מעל גבינת פרמזן.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.