1 מתחילים עם המילוי: מטגנים בסיר את השום והבצל יחד עם הבשר והכוסברה (אל תשכחו להשאיר חופן מהכוסברה בצד, בשביל הרוטב).
2 כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים את האורז. מוסיפים מלח, בהרט ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 6-7 דקות מכוסה על אש נמוכה ומורידים מהאש.
3 מורידים לכל פלפל את ה"ראש" ושומרים בצד. ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר (לא ממש עד הסוף).
4 הרוטב: טוחנים את העגבניות במעבד מזון ומסננים. מטגנים את הבצל בסיר מעט גבוה (מסוג שיכול להיכנס לתנור) ומוסיפים את מיץ העגבניות, כוס מים, מלח, פלפל חריף וג'ינג'ר. מביאים לרתיחה ומוסיפים את חופן הכוסברה ששמרנו בצד.
5 מניחים את הפלפלים בסיר ושופכים כשתי כפות מהרוטב לתוך כל פלפל. מכסים את הפלפלים ב"ראשים" ששמרנו, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
6 מעבירים את הסיר לתנור ואופים על גריל למשך חצי שעה נוספת.
פלפלים ממולאים של ג'קי אזולאי | צילום:
מתוך האינסטגרם של ג'קי אזולאי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
עוד מהמיטב של ג'קי:
ביף וולינגטון
ניוקי א לה רומנה
דג מרוקאי
רביולי תפוחי עץ