1 מחממים סיר שטוח ורחב. מטגנים את הבצל עד שהוא משחים קלות ואז מוסיפים כל סוג פטרייה בנפרד: מטגנים סוג אחד שתי דקות, מוסיפים סוג נוסף, אחרי עוד שתי דקות עוד סוג וכו'. כך עד שכל הפטריות משחימות.
2 מוסיפים את האורז ומערבבים.
3 מציפים את הריזוטו בציר עוף, מתבלים ומערבבים כל הזמן, עד שהאורז סופג את הציר. ממשיכים לערבב ומוסיפים כחצי כוס יין לבן. כשכל הנוזלים נספגים מכסים שוב בציר, וממשיכים כך עד שכשנוגסים מרגישים שהריזוטו רך אבל יש התנגדות.
4 מוציאים מהסיר, מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה והשמנת המתוקה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!