1 מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
2 שמים במחבת את חמאת הבוטנים, הדבש, החמאה, תמצית הווניל והמלח ומחממים על להבה בינונית כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהחמאה נמסה לגמרי וחמאת הבוטנים והדבש מתרככים. מסירים מהכיריים. מוסיפים למחבת את הגרנולה ואת החמוציות, מערבבים ויוצקים לתבנית. אופים 25 דקות. מוציאים ומצננים רבע שעה. חותכים לריבועים.
3 אורזים בקופסה ולוקחים לעבודה (או שומרים בקופסה אטומה עד שבוע, אם מצליחים).