מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
שונות

ירקות מוקפצים עם פתיתים

ברוקולי, פטריות ודלעת המשתלבים נפלא עם טעם הג'ינג'ר, מוקפצים בווק עם פתיתים

מוקפץ (צילום: Stacey Newman, Istock)
צילום: Stacey Newman, Istock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 תבנית ברוקומיני (או שתי כוסות תפרחות ברוקולי)

  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל אדום
  • 1 תבנית פטריות שמפיניון
  • 1 בצל גדול קלוף וחתוך לשמיניות
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 כוס פרוסות דלעת דקות (בעובי פחות מחצי ס"מ)
  • 1 כוס פתיתים מבושלים
  • רבע כוס שמן תירס או קנולה
  • רבע כוס רוטב סויה

אופן ההכנה:

1חולטים את הברוקומיני בשלמותם שלוש דקות במים רותחים. מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים וקוביות קרח.

2מחממים ווק ריק על אש גבוהה. מוסיפים את השמן והבצל ומקפיצים עד שמתחיל להזהיב.

3חותכים את הפלפלים לרצועות ומוסיפים לווק כשהבצל מזהיב. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הברוקומיני המסונן, הפטריות והדלעת. מקפיצים עד שהדלעת עשוייה (זה לוקח כחמש דקות).

4מוסיפים לווק את הפתיתים המבושלים והסויה ומקפיצים עוד דקה.

5מגישים חם.

* אם המנה מיועדת לילדים קטנים אפשר להשמיט את הג'ינג'ר ואפילו את השום. גדולים ייהנו מטעמים חזקים יותר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il