1 מטגנים את הבצל הקצוץ, הגזר והשום בסיר עם מעט שמן. מוסיפים את הקינואה ומערבבים.
2 מוסיפים 2 כוסות מים , מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומכסים.
3 מבשלים למשך 20 דקות על אש נמוכה, מכבים את האש ומשאירים כך למשך עוד 10 דקות.
4 מעבירים את הקינואה החמה לקערה ומוסיפים זיתים קצוצים, עגבניות ועגבניות מיובשות קצוצות, בזיליקום קצוץ.
5 מטגנים את פטריות הפורטובלו במחבת חמה עם מעט שמן זית מספר דקות והוסף לקערה. מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם ומגישים חם.