1 מחממים בסיר את המים, מוסיפים את החמאה, המלח והסוכר. מחכים להמסה.
2 מוסיפים קמח מנופה, שומשום שחור, זרעי כוסברה.
3 מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד איחוד וייבוש הבצק.
4 מוסיפים 4 ביצים תוך כדי ערבוב מתמיד עד קבלת מרקם חלק.
5 מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר 1. פורסים על תבנית התנור נייר אפייה ומזלפים בתנועה סיבובית ובמרווחים נאים ליחידות קטנות ויפות.
3 טורפים ביצה נוספת ומברישים במברשת סיליקון את הפחזניות.
4 מחממים את התנור ל-190 מעלות ואופים כ- 20 דק.
5 לאחר 20 דקות יש לכבות את התנור ולהשאיר מאוורר עם דלת פתוחה מעט על 0 מעלות – זה יסייע בייבוש וישמור על החלל הפנימי המבוקש בפחזניה.
האיולי:
מערבבים את כל הרכיבים בבלנדר עם להב סכין בסדר הבא: חלמונים, מזליפים לאט 2 כוסות שמן זית, מעט מלח, מיץ ליים, פלפל צילי, שום כתוש, כף דבש וחציל שרוף שלם עם קליפות. מערבלים עד לסמיכות.
הרכבת המנה:
חוצים את הפחזניות, מניחים במרכז פרוסת עגבנייה, פרוסת גבינה, עלה בזיליקום וסוגרים ככריך.