מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
שונות

קנטוצ'יני גבינות וגרעינים

עוגיות מלוחות פריכות וטעימות, עם גבינה צהובה, פרמזן ושלל סוגי גרעינים

|תנובה| פורסם14:44
קנטוצ'יני גבינות וגרעינים (צילום: דן פרץ, תנובה)
צילום: דן פרץ, תנובה

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 1 כפית מלח
  • 280 גרם קמח מנופה (2 כוסות)
  • 100 גרם גבינה צהובה, מגוררת גס
  • 1 ביצה
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כף גרעיני חמנייה
  • 1 כף גרעיני דלעת
  • 1 כף זרעי פשתן
  • 1 כף שומשום מלא
  • 2 כפות שמנת חמוצה

לקישוט:

  • 1 ביצה טרופה
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:

1מערבלים את החמאה והמלח במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את יתר חומרי הבצק ומערבלים רק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

2מחלקים את הבצק לשני חלקים ומגלגלים כל אחד לגליל בקוטר 4 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה. מחממים את התנור ל-170 מעלות.

3מוציאים את הבצק מהמקפיא, מורחים בביצה ומפזרים את גבינת הפרמזן. פורסים את הבצק בסכין חד לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבניות אפייה גדולות ושטוחות מרופדות בנייר אפייה.

4אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה. מצננים היטב.

* העוגיות יישמרו עד שבוע ימים בכלי אטום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il