המצרכים (15 מנות):
אופן ההכנה:1 בסיר עם תחתית עבה ממיסים את הסוכר עם הדבש תוך בחישה בכף עץ. מוסיפים את השומשום ומערבבים על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהשומשום מזהיב וכולו מכוסה בסוכר ובדבש. לקראת הסוף מוסיפים את הפיסטוק. >> מתכונים לפסח 2 שוטחים את התערובת, החמה מאוד, על משטח עבודה, רצוי שיש או נירוסטה. בעזרת ידיים רטובות מעט מרדדים את התערובת למלבן בעובי כ-1 ס"מ. ממתינים מספר דקות וחותכים לרצועות ברוחב הרצוי, עדיף בשפכטל מתכת. כל רצועה חותכים למעוינים. 3 מצננים ושומרים בצנצנת שנסגרת היטב. לא כדאי לשמור במקפיא כי העוגייה מתרככת זמן קצר אחרי הוצאתה לטמפרטורת החדר. |