1 מכינים את העלים למילוי: שוטפים את עלי הגפן כדי להיפטר מהמליחות ומסננים.
2 מכינים את המלית, ממלאים ומבשלים: מערבבים בקערה את חומרי המלית.
3 מניחים את עלי הגפן על משטח עבודה כשצידם החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה).
4 מניחים כפית גדושה של מלית בשליש התחתון של כל עלה, מקפלים את החלק הרחב מעל המלית, לאחר מכן את צידי העלה ומגלגלים מהחלק התחתון של העלה לכיוון החלק הצר.
5 מרפדים סיר רחב בעלי גפן לא ממולאים ומניחים עליהם את הממולאים בשכבה אחת צפופה, כשהתפר כלפי מטה. יוצקים מים רותחים עד לכיסוי הממולאים, מוסיפים שמן זית ומיץ לימון, מניחים צלחת הפוכה שתשמש כמשקולת ומביאים לרתיחה.
6 מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-50 דקות עד שהממולאים מוכנים.
7 לרוטב היוגורט הפיקנטי: מערבבים את יוגורט הכבשים, מיונז, פפריקה חריפה, כמון ומלח. טועמים ומתקנים תיבול.
8 מגישים את עלי הגפן הממולאים עם רוטב יוגורט פיקנטי.