1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מפרידים את הביצים. טורפים את החלבונים בקערה רק עד שנוצר קצף לבן עדין (זה הסוד לפריטטה אוורירית ותפוחה במיוחד).
3 מערבבים בקערה גדולה את הכוסברה, הפטרוזיליה, הבצל הירוק, הפול, השום, הכורכום, החלמונים, המלח והפלפל. מוסיפים לאט לאט ובעדינות את קצף החלבונים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
4 במחבת גדולה וחסינת חום (שאפשר להכניס לתנור) מחממים את שמן הזית על אש בינונית. כשהשמן חם, מנמיכים את האש ויוצקים למחבת את הבלילה. מטגנים במשך 15 דקות, עד שהתחתית יציבה.
5 מעבירים לתנור ואופים 25-20 דקות, עד שהפריטטה אפויה ויציבה. הופכים על צלחת הגשה ומגישים לצד סבזי, פלחי לימון ולחם.
המתכון מתוך "מטבח פרסי", הוצאת לאנצ'בוקס, סגנון: נורית קריב