1 מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל וכמון ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל מתרכך. מוסיפים קוביות פלפלים ומקפיצים כ-5 דקות עד שמתחילים להתרכך.
2 מוסיפים עגבניות וזיתים ומביאים לרתיחה. ממליחים, מפלפלים, מכסים, ומבשלים כ-10 דקות עד שהפלפלים רכים.
3 יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב בעזרת כף ומחליקים לתוכן את הביצים. מכסים ומבשלים 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מפזרים מעל גבינה ומגישים.
* המתכון פורסם לראשונה בגליון אפריל 2013 של "על השולחן"
>> מחפשים עם מה לנגב? נסו את לחם השום המופלא הזה
>> ולקינוח: בראוניז עם הפתעות מטורפות בפנים