1 מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מי מלח 30-40 דקות, עד שהם רכים. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מעבירים את תפוחי האדמה בזהירות לתבנית מרופדת נייר אפייה, ונותנים לכל אחד מהם מעיכה טובה עם שורש כף היד. התפודים חמים מדי? אפשר לעשות זאת בעזרת פטיש שניצלים או תחתית של כוס.
3 זולפים על תפוחי האדמה המעוכים שמן זית בנדיבות, מתבלים במלח ואם רוצים גם בפלפל שחור גרוס. מפזרים את עשב התיבול הנבחר.
4 מכניסים לתנור לצלייה של 30-40 דקות (זכרו שהתפודים כבר מבושלים).
תפוחי אדמה מעוכים בתנור | צילום:
faithie, ShutterStock
תפוחי אדמה מעוכים - מתכון בסיסי | צילום:
Viktory Panchenko, ShutterStock
הערות:
** תפוחי האדמה צריכים להתרכך בבישול ממקדים, אבל לא להפוך לסחבות. הם הרי עוברים צלייה נוספת לא קצרה. אם מזלג ננעץ בהם בקלות - הם רכים דיים.
** כמה מועכים? עד שהקליפה נקרעת ובשר התפודים נחשף. אפשר קצת יותר, אבל לא הרבה יותר, אנחנו לא רוצים לדרוס את תפוחי האדמה אלא רק לשנות את שטח הפנים שלהם.
** יש המתבלים את תפוחי האדמה המעוכים גם באבקת שום, פפריקה ותבלינים נוספים. לטעמנו הגרסה הטעימה ביותר היא עם מלח בלבד, או לכל היותר מלח ופלפל.
** חישבנו במתכון כמות של שני תפוחי אדמה מעוכים לסועד, אבל מדובר במנה שבדרך כלל ממשיכים ואוכלים עד שהתבנית מתרוקנת. אז אל תצפו לשאריות (וטוב שכך, בחימום חוזר התפודים הרבה פחות טעימים).