
המצרכים (12 מנות):
תוספות אפשריות:
אופן ההכנה:1מתחילים בבישול הפולנטה: מרתיחים את החלב בסיר בינוני. מוסיפים את הפולנטה ואת המלח בהדרגה, תוך בחישה בכף עץ. ממשיכים לבחוש בזמן שמבשלים על להבה נמוכה במשך 3 דקות, עד שהפולנטה סמיכה מאוד. 2מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים את החמאה לפולנטה ומערבבים במטרף עד שהחמאה נמסה לגמרי ונבלעת בפולנטה. ממשיכים לערבב עוד דקה או שתיים, כדי לצנן מעט את התערובת. מוסיפים את הביצים הטרופה ו־2 כפות מפתיתי הפרמזן וטורפים היטב לתערובת חלקה. 3מעבירים את הפולנטה לצלחת גדולה, משטחים בכף ומכסים ביריעת ניילון. מצננים. 4מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים 2 תבניות אפייה שטוחות גדולות בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה בשמן זית. 5להכנת בסיסי הפיצות, מודדים 2 כפות מידה גדושות מתערובת הפולנטה (הכי נוח להשתמש בכף קפיצית להכנת כדורי גלידה) ומגלגלים לכדור. מכינים 12 כדורים ומסדרים אותם בתבניות ברווחים גדולים. 6משטחים כל כדור לעיגול בקוטר 8 ס"מ - מניחים על הכדור יריעת ניילון קטנה או שקית כריכים, וטופחים על הכדור ביד עד שהוא משתטח. מעבירים את הניילון מכדור לכדור עד שגומרים לשטח את כולם. 7בקערית קטנה מערבבים את הקטשופ או רוטב הפיצה עם האורגנו המיובש. מורחים על כל עיגול פולנטה קצת יותר מחצי כפית קטשופ או רוטב. 8מפזרים על הרוטב מעט גבינה צהובה מגוררת, מסדרים עליה את התוספות הרצויות וזורים על הפיצות את פתיתי הפרמזן הנותרים. 9אופים בשליש העליון של התנור במשך 8-6 דקות, עד שהגבינה נמסה. מגישים חם, על צלחת (הפיצה החמה רכה מדי לאחיזה ביד, כשהיא מצטננת קצת היא יציבה יותר). * במקום להכין 12 פיציות קטנות, אפשר להכין פיצה אחת גדולה בתבנית 25x25 ס"מ, או בתבנית אחרת ששטחה דומה. * אם רוצים להקטין את כמות השומן, אפשר לשמן את נייר האפייה בתרסיס שמן זית. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * המתכון באדיבותקייטנת הבישול של תנובה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |