1 מכינים את קרם הקוקוס: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר כחצי דקה, מסננים דרך בד וסוחטים היטב.
2 מכינים את הקארי: כותשים את כל המרכיבים במכתש ועלי: מתחילים עם הזרעים, אחריהם מוסיפים את הפלפלים, אחריהם את השום והשאלוט ורק בסוף את העלים.
3 מחממים את שמן הקוקוס בסיר על אש בינונית ומוסיפים כמחצית מהקארי. מטגנים את הקארי כדקה, ומוסיפים את קרם הקוקוס.
4 מגררים את הג'ינג'ר על פומפייה דקה, סוחטים את המיץ מהג'ינג'ר המגורר ומוסיפים לקרם הקוקוס המתובל.
5 דופקים עם מערוך או עלי על ענפי הלמון גראס, ומוסיפים אותם ואת הגלנגאל ועלי הכפיר ליים לתבשיל. מוסיפים סויה, סוכר ומלח, טועמים ומתקנים תיבול בעזרת שאריות הקארי ומלח.
6 פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ ומוסיפים לתבשיל. מבשלים כרבע שעה.חותכים את הטופו לקוביות של כשני ס"מ, את העגבניות לרבעים ואת הפטריות לפרוסות.
7 מוציאים מן התבשיל את הלמון גראס, הגלנגאל והכפיר ליים, מוסיפים את הטופו, הפטריות והעגבניות, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כשתי דקות נוספות.מוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים ומגישים.
* אפשר להחליף את פטריות אלמוג היער בפטריות ירדן או שמפיניון. אם בוחרים בפטריות שמפיניון עדיף לחתוך אותן לרבעים או שישיות (בהתאם לגודל) מאשר לפרוס.
* אם לא מצליחים להשיג חצילים יפניים ארוכים, אפשר להשתמש בחציל בינוני רגיל. יש לחתוך אותו לקוביות בגודל 2-3 ס"מ, לבשל במים רותחים כחמש דקות ולסנן.
* מי שאינו נמנע ממזון מן החי יכול להחליף את הטופו בשרימפס ו/או קלאמרי.
* כמעט כל תאילנדי שבא לעבוד בארץ מגדל גינת ירק לתפארת, וברובן יש המון פלפלים חריפים. אם רוצים פלפלים חריפים באמת, שווה ליצור קשר עם קהילת העובדים התאילנדים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!