1 להכנת הצ'אטני - מטגנים את הבצל ואת הצ'ילי טיגון קל, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן על להבה נמוכה לדקה נוספת. מוסיפים את שאר המרכיבים, ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה למשך שעה עד שעה וחצי. מתבלים במלח ובפלפל ושומרים בצנצנת זכוכית אטומה.
2 להכנת התערובת - קוצצים את הצ'אטני היטב, מחממים את המחבת הכי גדולה בבית, כזאת שתכיל את האגוזים, מכניסים לתוכה את שמן השומשום, החמאה, המלח ואת אגוזי המלך ומטגנים קלות. מוסיפים את הצ'אטני הקצוץ, את המים ואת גרגירי הכוסברה, וממשיכים לבשל עד שהאגוזים עטופים וכל הנוזלים מצומצמים. מעבירים למגש לקירור.
*האגוזים נשמרים היטב במקפיא כחודש.