1 מכינים את הבצק: אם משתמשים בשמרים יבשים - מערבבים את השמרים והסוכר עם מעט מהמים החמימים ומניחים בצד ל-10 דקות. מערבבים את הקמח והמלח, מוסיפים את שאר המים, את תערובת השמרים ולבסוף את שמן הזית. אם משתמשים בשמרים טריים מוסיפים אותם לאחר ערבוב המלח בקמח. לשים את במערבל מזון כ-6 דקות (או ביד כ-10 דקות) עד לקבלת בצק אחיד וללא גושים. מניחים להתפחה של כ-30 דקות לפחות (בקיץ).
2 מכינים את רוטב העגבניות: טוחנים את שיני השום במעבד מזון עד שהם נקצצות דק. מוסיפים את הבזיליקום וקוצצים שוב. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, מלח לפי הטעם ושמן הזית (גם לפי הטעם) וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
3 יוצקים מעט שמן זית למחבת ומברישים לפיזור אחיד. אפשר להשתמש גם במטלית חד פעמית. פני המחבת צריכים להיות משומנים, אבל לא מאוד.
4 לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-2 חלקים, שיהפכו ל-2 פיצות. מרדדים לעיגול בקוטר המחבת. מעבירים את הבצק המרודד למחבת, מוסיפים רוטב עגבניות (לא יותר מדי), גבינה ותוספות. אפשר לשלב כל גבינה אהובה (מוצרלה, טל העמק, גאודה) עם כל תוספת שאוהבים על הפיצה. משהים את הפיצה כ-10 דקות לפני שמדליקים את האש.
5 מבשלים על אש בינונית כ-5-7 דקות עם מכסה סגור, עד שהפיצה מוכנה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל מתכוני שבוע הפיצה של אוכל טוב