1 חורצים את הבצל עד הליבה הפנימית, ומבשלים במים רותחים כ-10 דקות על מנת להפריד את העלים ביתר קלות לקליפות בודדות.
2 מרוקנים את פנים הירקות המיועדים למילוי ומשחימים בשמן בגובה בינוני (1 ס"מ). סופגים את עודפי השמן מהירקות.
3 מתבלים את הפתיתים בפטרוזיליה, צנוברים מטוגנים ושן שום אחת קצוצה דק. מוסיפים מלח ופלפל.
4 ממלאים את הירקות בתערובת הפתיתים ומסדרים בסיר סוטאז'. בסיר נפרד מחממים שמן זית ומוסיפים 2 שיני שום פרוסות, בצל קצוץ ועגבניות טריות. משחימים קלות.
5 מוסיפים את קוביות העגבניות, מערבבים במשך חצי דקה ומוסיפים את המים. מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה מתוקה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות עד לקבלת רוטב סמיך, אך לא יותר מדי.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 יוצקים את הרוטב מעל הירקות, ומביאים את הסיר לרתיחה נוספת. מכניסים לתנור ל-10 דקות עם מכסה ו-10 דקות נוספות ללא מכסה.
8 מגישים עם גבינת פרמזן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לאתר בישולים