1 הכנת החומוס: במעבד מזון מעבדים את גרגירי החומוס עם מעט מאוד מים עד שהתערובת מתחילה להיעשות חלקה. כאשר מעבד המזון ממשיך לעבוד מוסיפים לאט את הטחינה, השום, הכמון, מיץ הלימון והמלח. ממשיכים לערבב במעבד המזון עד שהתערובת חלקה לגמרי. טועמים ומוסיפים מעט טחינה עד שהמרקם והטעם הוא מושלם עבורכם.
2 הכנת הכבדים: מחממים את השמן במחבת לוהטת. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-5 דקות עד שהוא מתקרמל. מוסיפים את הכבדים וממשיכים לבשל עד שהכבדים מוכנים כ-7 דקות, מקסימום. מוסיפים מלח ומערבבים קלות.
3 צילחות: שמים בצלחת עמוקה את החומוס. יוצרים גומה רחבה ושופכים לתוכה את הכבדים עם השמן והבצלים. מפזרים מעל מעט פפריקה אדומה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.