מאפינס כרוביתמאפינס מלוחים טעימים עם כרובית וגבינות עזים. אין לכם תבנית שקעים? שימו את התערובת בתבנית גדולה ויש לכם כפשטידה בריאה וריחנית
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
מאוד קל "להכשיר" כרובית לאכילה: אפשר להכניס אותה לסיר עם מעט מים, לבשל או לאדות עד לריכוך, או לשמן אותה בשמן זית ולהכניס לתנור על חום בינוני עד לריכוך. המתכון הבא מצריך כרובית אפויה או מאודה. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2 טורפים את הביצים בקערה. 3 קוצצים את הבצל ומפרקים את הכרובית לפרחים קטנים מאוד. מוסיפים לביצים. 4 פורסים את הכרשה לחצאי טבעות ומטגנים עד שהן מתרככות ומתחילות להשחים. מוסיפים לקערה. 5 מוסיפים את היוגורט, מפוררים את גבינת הפטה ומוסיפים גם אותה. מוסיפים 1/3 כוס קמח ואת אבקת האפייה ומערבבים לתערובת אחידה. אם התערובת דלילה מדי, מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את יתרת הקמח. 6 משמנים תבנית שקעים במעט שמן זית ויוצקים אליהם את התערובת. אופים במשך כ-30 דקות עד שהחלק העליון מזהיב ומתקשה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא |