מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
שונות

ביצה בבאגט

את ההשראה לביצה בבאגט קיבלנו מהמאפה הטורקי פּידֶה - רק שזאת הגרסה המקוצרת והקלה יותר שלו. שילוב מושלם בין ביצים ללחם שמתאים לכל ארוחה - בוקר, צהריים וערב

|שמחות קטנות, הוצאת מודן| פורסם12:41
ביצה בבאגט (צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן)
צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • 4 לחמניות חצי–באגט, או 8 לחמניות מיני

  • 5 ביצים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כוס (100 גרם) גבינה קשה, מגוררת (עמק, קשקבל, פרמזן, גאודה)
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2חותכיםVעמוק בכיפת כל באגט, מרוקנים את תוכנו אבל שומרים על צורת הבאגט ועל שלמות השוליים. מניחים בתבנית עם נייר אפייה.

3טורפים את הביצים עם השמנת המתוקה, הגבינה והבצל הירוק. מתבלים במלח ובפלפל.

4מחלקים את התערובת בין ארבע לחמניות הבאגט המרוקנות. נותנים לתערובת להיספג וממלאים בכמה מחזורים.

5אופים 25-20 דקות עד שהמלית זהובה ויציבה. מגישים חם או פורסים למנות.

*טיפ גיוון: מתבלים את תערובת הביצים ב-1/2 כוס גבינה מעושנת או גבינה בולגרית או סלמון מעושן. תוספת אהובה על ילדים: 2 כפות גרעיני תירס ו/או קוביות פלפל אדום.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il