לחמניות בצל מפרובאנסהכנתם היום מרק? יופי עכשיו תכינו גם לחמניות רכות וריחניות במיוחד, שהולכות נפלא ליד קערת מרק מהבילה וחמה. ביחד ננצח את הקור והחורף
צילום: דניה ויינר, על השולחן
|
המצרכים (15 מנות):לראש עיסה:
לבצק:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מכינים ראש עיסה: מערבבים את חומרי ראש העיסה בקערת המיקסר, מכסים ומניחים ל-30 דקות לתסיסה ראשונית. 2 מטגנים בצל ואנשובי: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצלים ותימין כ-6 דקות עד להזהבה. מוסיפים אנשובי ומטגנים דקה עד שהוא כמעט נמס. מצננים. שומרים בצד 1/4 מכמות הבצל לקישוט הלחמניות. 3 מכינים את הבצק ומתפיחים: מוסיפים את חומרי הבצק (כולל הבצל המטוגן) לקערת המיקסר ובו ראש העיסה ולשים 8 דקות לקבלת בצק רך ודי דביק. 4 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה. 5 יוצרים כדורים, מתפיחים שוב ואופים: מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-16-14 כדורים בני 60 גרם כל אחד. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות. 6 מחממים תנור ל-200 מעלות. 7 מורחים בביצה ומקשטים ברצועות הבצל המטוגן ששמרנו. 8 אופים 25 דקות לקבלת לחמניות תפוחות וזהובות שתחתיתן שחומה. מצננים על רשת.
>> יומן המתכונים שלי: מרק מינסטרונה>> חם מהתנור: עוגת לימון וחמאה |