1 לוקחים 6 כדורי לבנה כבושים בשמן זית, ומוסיפים להם את הלבנה הרכה של הכבשים. מערבבים את התערובת עד לקבלת קרם עמיד ויפה שיאפשר לנו לכסות את שכבות העוגה.
2 נותנים לקרם להתייצב במקרר כשעה.
3 קולפים את האבטיח וחותכים לו את הפינה. לוקחים רינג קוטר 8 ס"מ ובעזרתו קורצים גליל אבטיח יפה ומדויק. מוציאים את האבטיח מהרינג ופורסים את הגליל ל-3 דיסקיות בעובי 2 ס"מ שישמשו כשכבות העוגה.
4 להרכבת המנה: לוקחים עיגול אחד מהאבטיח ומניחים באמצע צלחת, ומעליו מורחים שכבה באותו עובי של קרם הלבנה. כך בונים עוד 2 שכבות של לאבנה ואבטיח. עדיף להכין את השכבות כשמניחים את האבטיח בתוך הרינג שדרכו חתכנו את העיגולים. מוציאים את הרינג בזהירות, ומתחילים לכסות את כל העוגה מבחוץ, כמו שמכסים עוגת קרם, עם שאר הלאבנה.
5 שופכים על הכל ומסביב 2 כפות שמן זית אפשר גם יותר לפי הטעם. מקשטים עם עלה נענע באמצע העוגה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.