1 מערבבים את כל חומרי הרוטב ושומרים בקירור.
2 מחממים מחבת עמוקה עם שמן קנולה בגובה 3 ס"מ. כדי לבדוק אם השמן חם מספיק מכניסים אליו ידית של כף עץ. אם נוצרות סביבה בועות – השמן מוכן לטיגון.
3 מערבבים את הטונה, הבצל הירוק, הפלפל החריף והצלפים. שוברים ביצה לקערית.
4 מניחים את העלה בצלחת מרק מעט עמוקה. שופכים במרכזה את הביצה, מניחים עליה כף מתערובת הטונה ומקפלים לשניים. תופסים בשוליים ומעבירים לשמן החם.
5 מטגנים דקה וחצי, הופכים עם מלקחיים ומטגנים דקה וחצי נוספות עד שהעלה מזהיב והחלבון מתייצב (החלמון יישאר נוזלי וטעים). מוציאים לנייר סופג, וממשיכים כך עם שאר עלי הסיגר. מגישים חם עם הרוטב בצד.
* לגיוון, אפשר להכין רוטב טרי מ-2 עגבניות מגוררות ומסוננות מעט מהנוזלים, כפית מיץ לימון, כפית פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות דקות, שן שום כתושה, 3 כפות שמן זית ומלח.
>> בשבוע שעבר הכנו פולנטה נפלאה עם ערמונים
>> והנה הטילון היחיד שלא רצינו מיד אחריו עוד אחד