המצרכים :
אופן ההכנה:1 מביאים את החלב לרתיחה בסיר. בעת הרתיחה החלב יתחיל להקציף. כשזה קורה חשוב להנמיך מיד את האש, ולהוסיף את מיץ הלימון. 2. לאחר הוספת מיץ הלימון מערבבים את החלב במשך 4 עד 5 דקות עד שגושי הגבינה נפרדים מהמים. 3. לאחר סיום הבישול יוצקים את הגבינה ואת הנוזלים לשקית בד עדין וסוחטים היטב. את שקית הבד תולים מעל כיור למשך כשעתיים עד ששארית הנוזלים מתנקזים מהשקית והגבינה מתקררת. 4. לאחר קירור מוציאים את גוש הגבינה שנוצר וחותכים לריבועים. 5. את ריבועי הפניר מומלץ לטגן עד לקבלת מעטפת זהובה. מתכונים עם גבינת פניר: פניר מסאלה מותר פניר מלאי כופתה |