1 מבשלים בסיר עם מים חמים, למשך כ- 3 שעות, את החומוס שהשרנו למשך לילה עד ריכוך. 2. בבלנדר, טוחנים את הבצל, העגבנייה, והצ'ילי הירוק, ביחד עם הג'ינג'ר והשום עד מרקם רוטב סמיך. 3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את עלי הדפנה ל- 30 שניות להוצאת הארומה, ומוסיפים את הרוטב שיצרנו בבלנדר. תוך ערבוב מתמיד מוסיפים את התבלינים: צ'ילי אדום, כורכום, גראם מסאלה ומלח, ומערבבים היטב במשך כ- 2 דקות. 4. מוסיפים לרוטב כ- 250 מ"ל מים בהדרגה עד קבלת רוטב עבה וסמיך ומביאים לרתיחה. לסיום, מוסיפים לרוטב את החומוס המרוכך לבישול אחרון של כ- 15 דקות. לקראת סיום מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.