1 מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים ליחידות מוארכות ואחידות בעובי כ-2 ס"מ. שוטפים ומניחים בקערה עם מים קרים מאוד לכחצי שעה (כדי להיפטר מן העמילן המיותר). מוציאים ומייבשים היטב היטב. 2. הטיגון הכפול: בשלב הראשון מטגנים את תפוחי האדמה בטמפרטורה בינונית, כדי לבשל את הצ'יפס היטב מבפנים, ובשלב השני מטגנים אותם בשמן רותח ליצירת קרום פריך ונהדר. מחממים בסיר גדול שמן לטיגון עמוק (מה שאומר שממלאים לפחות שני שליש מהסיר בשמן). מחממים את השמן לחום בינוני של כ-160 מעלות (איך תדעו? זרקו לתוך השמן מקלון צ'יפס. אם נוצרות סביבו בועות קטנות – השמן מוכן). מכניסים בעזרת כף מחוררת כמות לא גדולה של מקלוני צ'יפס לשמן החם, ומטגנים 7-8 דקות בכל פעם. המקלונים אמורים לצאת מן השמן עשויים, אך לא לשנות את הגוון. מניחים במסננת. 3. מגבירים את הלהבה ומחמימים את השמן לחום גבוה מאוד (190-200 מעלות), כלומר עד שהוא כמעט מעלה עשן. חוזרים על פעולת הטיגון, שוב בכמויות קטנות בכל פעם, למשך דקה או שתיים – עד שהמקלונים משחימים וקרום פריך נוצר סביבם. בין טיגון לטיגון מומלץ להמתין שהשמן יחזור לטמפרטורה הרצויה. מניחים במסננת, ממליחים בנדיבות ומגישים מיד.