1 את שלושת סוגי השעועיות ואת גרגירי החומוס מסננים מהמים ומרתיחים את התערובת יחד שתי רתיחות. לאחר הרתיחה הראשונה שוטפים את השעועית והחומוס ומרתיחים שוב.
2 בסיר מזהיבים את הבצלים הקצוצים בשמן זית. ולאחר ההזהבה מורידים את הסיר מהאש.
3 מתחילים לסדר את הסיר: מתחילים בתערובת השעועית והחומוס. לאחר מכן גריסי פנינה וחיטה ביחד בשקית קוקי מחוררת קלות. מסדרים את כל הירקות, הפירות היבשים ועשבי התיבול.
4 מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה כליטר מים עם מלח, פלפל וסילאן טורפים הכל ושופכים על הירקות עד כיסוי מלא. מחזירים לאש, מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שהצטבר. מרתיחים 1/2 שעה ומוסיפים את הביצים (שאותן מבשלים בסיר נפרד כ-10 דקות).
5 מעבירים לפלטה מכוסה במגבת או לתנור על חום נמוך כ-100 מעלות למשך הלילה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!