לביבות תפוחי אדמה במרקם עדיןהפומפייה שלכם עוד הולכת לעבוד קשה בשמונת ימי חנוכה, אז הערב אנחנו פונים למעבד המזון. קבלו מתכון ומדריך שילווה אתכם יד ביד כל הדרך ללביבה המושלמת: מהריסוק, דרך הסחיטה ועד הטיגון
צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח
|
במה לטגן?השמן המומלץ לטיגון הוא קנולה (למרות ההשמצות) או זרעי ענבים בכבישה קרה (משובח אך יקר). אל תפחדו משמן! אם תתקמצנו – יצאו לביבות שרופות מבחוץ ו"חיות" מבפנים. כמה שמן למזוג למחבת?דמיינו שהשמן הוא שטיח פרסי עבה, שאתם פורסים על הרצפה. ככה. במה מטגנים?במחבת הכי רחבה שיש (28-32 ס"מ) בשביל לטגן כמות גדולה בכל סיבוב. כדי להפוך את הלביבות, אני משתמשת ב-2 מריות דקות וצרות: אחת הופכת והשנייה תומכת. אם אין, תרוודי עץ שטוחים וצרים יעבדו. או לקקנים מסיליקון. בכל אופן, לעולם לא בכלי מתכת ובטח שלא מזלג! איך יודעים שהשמן מספיק חם?מניחים בזהירות מעל המחבת כף יד עד שמרגישים שהשמן ממש לוהט. מכניסים לשמן פירור ורואים שהוא מיד צף למעלה. איך מטגנים?מניחים כפיות מהבלילה ברווחים קטנים, כמעט בצמידות, על פני המחבת. ממתיניםשהשוליים יתחילו להשחים ואז הופכים אחת לבדוק אם הצבע שחום מספיק. טיגון הצד השני ייקח בערך מחצית מהזמן. בינתיים מכינים צלחת רחבה מרופדת במגבות נייר. ועוד מגבות נייר בצד, לריפוד בין השכבות. לקראת הסיבוב השני, מנמיכים קצת את גובה הלהבה. אם הגעתם ל-3 סיבובים, הוסיפו קצת שמן ונענעו קלות את המחבת, כדי שהשמן הקר יתערבב עם החם. המצרכים :ל-25 לביבות קטנות:
אופן ההכנה:1 מקלפים את תפוחי האדמה והבצל. 2 מרסקים אותם במעבד מזון עד לקבלת רסק חלק. 3 מניחים אותם במסננת דקה ולוחצים מעט בעזרת כף להגרת נוזלים מיותרים. 4 מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים (צריכה להיווצר בלילה במרקם של בלילת פנקייק). טיגון במחבת הכי רחבה שיש לכם במטבח | צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח5 מחממים שמן במחבת רחבה. רק כשהשמן לוהט, מעבירים אליו כפיות מהבלילה. מטגנים עד שהשוליים משחימים ואז הופכים בזהירות. מעבירים את הלביבות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר אפייה וממשיכים באותו אופן עד לסיום הבלילה. מחפשים טיפים ברורים לטיגון לביבות מושלם? רוצים עוד מתכונים מקוריים וקלילים ללביבות הכי טעימות? כל אלה מחכים לכם בחוברת הדיגיטלית לביבות שובבות. >> לקבוצת הפייסבוק של קרן ארגמן קרן מקלילה את המטבח לביבות תפוחי אדמה ובצל | צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח |