המצרכים (2 מנות):לבסיס הפיצה:
לרוטב הפיצה:
מעל הפיצה:
אופן ההכנה:1 מערבבים את חומרי הבצק: קמח, מים, שמרים, שמן ומלח. לשים היטב לפחות 10 דקות. 2 מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה. בינתיים מכינים את הרוטב. 3 קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם כפית שמן עד להזהבה. 4 חותכים את העגבניות לקובות קטנות ומוסיפים למחבת. מבשלים כ-10 דקות עד שהעגבניות מתרככות. ניתן מדי פעם להוסיף מעט מים אם חסרים נוזלים. 5 כשהעגבניות רכות, מוסיפים את רסק העגבניות ומעט מים. מוסיפים שום כתוש, סוכר, פלפל ומלח ומבשלים עוד 3-5 דקות. 6 כאשר הבצק תפח, מחלקים את הכמות ל-2 ומרדדים על משטח מקומח. 7 מניחים בתבנית עם נייר אפייה. מורחים את הרוטב, מגררים מעל גבינת מוצרלה ומסדרים למעלה פטריות מסוגים שונים לבחירתכם. 8 אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ-20 דקות. *תוספות ושינויים: אפשר להשתמש במוצרלה באפלו שעשירה מאוד בסידן ואפשר להחליף את הקמח המלא בקמח רגיל. * נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |