אופן הכנת הכופתאות:
1 מבשלים את תפוח האדמה, מקלפים ומעבירים דרך מסננת פירה.
2 מערבבים את תפוח האדמה כשהוא עדיין חם עם קמח, קצת מלח, סולת, חמאה ואגוז מוסקט.
3 לשים עד לקבלת בצק.
4 בקערה נפרדת מועכים את גבינת הפטה ומערבבים עם העירית, בזיליקום, שום ופלפל שחור.
5 חותכים חתיכות של הבצק, משטיחים, ממלאים בתערובת הגבינה ויוצרים כדורים.
6 מרתיחים מים עם מלח, מכניסים את הכופתאות ומנמיכים את האש כדי שהמים לא יבעבעו.
מבשלים כ-15 דקות.
אופן הכנת רוטב העגבניות:
1 מסננים את העגבניות וטוחנים בעזרת מוט טחינה. (שומרים את המיץ של העגבניות למקרה שהרוטב יצא סמיך מידי)
2 מטגנים את השום קלות, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הסוכר, ממליחים ומפלפלים ומבשלים כמה דקות. במקרה והרוטב סמיך מאוד, מוסיפים מעט מהמיץ של העגבניות.
אופן ההגשה:
מוזגים את הרוטב בצלחת, מניחים את הכופתאות מעל ומגישים.
>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע
//www.mako.co.il/food-daily-recipe