1 מניחים את התרד בסיר בגודל בינוני ומבשלים על אש נמוכה עד שעלי התרד קמלים והסיר נקי מנוזלים – בערך 6-8 דקות. מוסיפים את השמן השום והפלפל החריף ומעבירים לאש נמוכה. מבשלים תוך ערבוב מתמיד 20 דקות עד שהתרד הופך לכהה אך לא נשרף. מעבירים למסננת צפופה כדי לנקז את השמן וטוחנים את התרד בבלנדר רגיל או ידני לקבלת קרם.
2 ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את בצלי השאלוט, עלי הגפן והשום הקצוצים. מטגנים עד להזהבה קלה – 3-5 דקות. מוסיפים יין לבן ומצמצמים, מוסיפים ציר עוף ומצמצמים, מוסיפים שמנת מתוקה ומצמצמים עד שנשארת חצי מהכמות, טוחנים את הרוטב ומסננים. מעבירים את הרוטב לסיפון ושומרים חם.
3 מחממים מחבת עם שמן הזית ומוסיפים את החמאה. ממליחים ומפלפלים את הדג. מניחים את הדג במחבת על צד העור וצולים כחמש דקות על אש בינונית-גבוהה, לאחר מכן הופכים את הדג על צד הבשר למשך 2-3 דקות או עד בישול מלא.
4 מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. מטגנים את עלי הגפן מספר שניות, עד שהם נראים מעט שקופים. מוציאים לנייר סופג.
5 הרכבת המנה: מניחים את קרם התרד על צלחת ועליו את הדג. יוצקים מהסיפון את רוטב השמנת האוורירי על הדג ומעל מניחים את עלי הגפן וגרידת הלימון הפרסי.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.