בסיר חם עם שמן מאדים את הבצל להזהבה. מוסיפים פלפלים אדומים וירוקים, זוקיני וציר עוף ומאדים. מוסיפים מלח ופלפל לבן ומורידים מהאש. מסננים את הנוזלים ומצננים. מורחים את הטורטיות בגבינת העזים האורגנית, מערבבים את המוצרלה והגבינה הצהובה יחד, ומפזרים באופן שווה על כל טורטייה. מפזרים את תערובת הירקות המאודים על כל טורטייה. מוסיפים לכל טורטייה מעט גרגירי תירס טרי, פרוסות בצל אדום טרי ופלפל חלפניו לפי הטעם. מכסים את הכל עם טורטייה נוספת.
את הקסדיה מומלץ להכין על גריל ביתי, ואם אין ניתן לחמם במחבת טפלון ללא שמן.