פשטידת נודלס מתוקהפשטידת איטריות מתוקה עם בטטה וסילאן, ללא תוספת סוכר. ממש כמו קוגל - אבל בריא
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות), ואופים את הבטטות על קליפתן (כמו שהן, בלי שמן) כ-25 דקות, עד שהן רכות מבפנים. מצננים. 2 מבשלים את הנודלס על פי ההוראות, עד שהם רכים אבל לא יותר מדי. מסננים ושוטפים במי ברז לצינון. 3 טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את החלק הפנימי של הבטטות ומועכים עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את השמן, הסילאן והמים ומערבבים. 4 מוסיפים את האטריות, הקמח, התבלינים והצימוקים ומערבבים היטב. 5 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית אפייה (מתאים באינגליש קייק מאורכת, אך גם בתבנית מרובעת או מלבנית פשוטה) ומוזגים פנימה את התערובת. אופים כ-25-30 דקות, עד שהתערובת מתייצבת והחלק העליון משחים מעט. מומלץ לצנן לפני הפריסה. * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |