לביבות תפוחי אדמה אפויותפתרון נפלא לילדים שמסרבים לאכול יותר מדבר אחד בארוחה: קצת פחמימות, קצת חלבונים וקצת ירקות בביס אחד![]()
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
גמדת הבית האמצעית פיתחה משחק חדש. היא אוכלת רק דבר אחד בכל ארוחה. כלומר – אם יש שניצל, פתיתים, ברוקולי וסלט, היא תאכל רק אחד מהם. בדרך כלל היא תבחר באופציה הפחות משביעה מבין האפשרויות. באופן ככלי היא לא נוטה לאכול יותר מכמות שאוכלת ציפור ממוצעת בארוחה, כך שהיא בהחלט יכולה לסיים ארוחה אחרי שתי כפות פתיתים או תפרחת ברוקולי חיננית. למרות כל התיאוריות והמומחים שאומרים לא לעשות מזה עניין ושזה יחלוף מעצמו, אני מוכרחה לומר שאחרי הכרות של שש וחצי שנים עם הגמדה דנן, אני די משוכנעת שזה כאן כדי להישאר. לכן, אני ממציאה מיני מאכלים שעונים על ההגדרה "דבר אחד" ובו בזמן מכילים בשקט-בשקט קצת פחמימות, קצת חלבונים, קצת ירקות. לו רק היה אפשר להכניס פנימה גם קצת תיאבון... המצרכים (25 מנות):
אופן ההכנה:1 מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים קלות, עד ריכוך מוחלט. מסננים היטב ומועכים לפירה לא חלק. מניחים לקירור. 2 מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. ![]() 3 מניחים כפות מהתערובת בתבנית, על גבי נייר אפייה משומן. אופים בחום של 190 מעלות (עדיף בתכנית טורבו),15-20 דקות, עד שהלביבות משחימות מעט.הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|