אופן הכנת הקוגל:
1 סוחטים היטב את תפוחי האדמה והבצל.
2 מוסיפים ביצים, קמח, מלח ופלפל השחור.
3 מניחים בסיר נייר אפייה, שופכים את התערובת לסיר, מנערים קלות ויוצקים את השמן.
4 אופים בתנור בחומם מראש ל- 180 מעלות כ-40 דק'.
אופן הכנת הקיגל:
1 מטגנים את השמן עם הסוכר עד ליצירת קרמל.
2 מכניסים את האטריות היבשות לקרמל ומערבבים היטב.
3 מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים כארבע דקות על אש נמוכה עד שהאטריות סופחות את הנוזלים. מצננים.
4 את האטריות המצוננות מעבירים לקערה ומוסיפים ביצים, קינמון, מלח ופלפל שחור.
5 מכניסים את הבלילה לתוך תבניות אינגליש קייק או לסיר עם נייר אפייה בתחתית.
6 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשעה או כל הלילה על פלטת שבת.