אתם באמת צריכים שמישהו יסביר לכם איך מכינים כריך עם פסטרמה? ברור שלא. מה שאתם אולי כן צריכים זה מתכון לפסטרמה ביתית, שתשדרג את הסנדוויץ' השגרתי אלפי מונים. אמנם המתכון דורש הכנה ארוכה יחסית, אבל הוא קל בטירוף, ומרגע שיש לכם את הפסטרמה מוכנה במקרר אתם יכולים להתפנק שוב ושוב בסנדוויץ' משביע, מזין ושווה ביותר. המצרכים :לפסטרמה (כמות שתספיק ל-5 סנדוויצ'ים לפחות):
לסנדוויץ':
אופן ההכנה:1 שמים את נתח ההודו בקערה, ומכסים במים (זה יוצא 4-5 כוסות). על כל כוס מוסיפים כפית מלח וכפית סוכר. מניחים במקרר למשך הלילה לפחות. 2 מערבבים את שאר החומרים ליצירת מרינדה, ומורחים על ההודו מכל הכיוונים. 3 מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים את חזה ההודו בתבנית חסינת אש ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים 30-40 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום, מגבירים את החום ל-250 מעלות ואופים עוד כ-20 דקות. 4 מצננים את הפסטרמה ופורסים בעזרת סכין חדה (לא משוננת). 5 הרכבת המנה: מורחים על פרוסה אחת חרדל גרגרים ועל הפרוסה השנייה מיונז קל. מסדרים את החסה והעגבניות, ולבסוף את הפסטרמה (בערך שתי פרוסות - תלוי בעובי).
נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |