1 מחממים שמן בסיר ומטגנים את הפרסה עד להזהבה.
2 בקערה גדולה מערבבים את גרגרי החומוס, העדשים, התרד, הפרסה והשום.
3 מוסיפים לתערובת פלפל חריף, קמח מצה, פטרוזיליה וכוסברה.
4 מוסיפים לתערובת את התבלינים: כמון, פלפל שחור, מלח.
5 מוסיפים לתערובת את הביצים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
6 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
7 יוצקים שמן לטיגון עמוק לתוך סיר רחב ומחממים לחום בינוני-גבוה.
8 יוצרים קציצות עגולות בגודל בינוני ומשטחים אותן מעט.
9 מטגנים את הקציצות עד להשחמה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
ניתן להגיש עם טחינה או פלחי לימון.
>> והנה עוד ים מתכונים לפסח
המתכון באדיבות שף לירן גבאי, שף פלאפל גבאי המיתולוגי