1 לרוטב: קוצצים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים/מאדים על אש קטנה עד שהם רכים. מוסיפים מלח ושמן זית.
2 מוסיפים את הטרגון, הכוסברה, הבצל הירוק, שורש הפטרוזיליה, הנענע, הפלפל הירוק והשזיפים ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה. מוסיפים יין לבן לפי הצורך, כדי שלא יתייבש.
3 לחינקלי: לשים היטב את חומרי הבצק - מתחילים עם 3/4 כוס מים, ואם צריך מוסיפים עוד. הבצק הסופי צריך לצאת קשה.
4 למלית פטריות: מטגנים את הבצל בשמן זית. מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לטגן.
5 למלית חצילים: בוזקים על החצילים מלח גס. מטגנים את הבצל בשמן זית, סוחטים את החצילים ומוסיפים. מוסיפים את שאר החומרים, מטגנים ובוחשים מדי פעם, עד שהחצילים רכים.
6 הכנת החינקלי: מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי 4. מוסיפים מים או קמח לפי הצורך. קורצים עיגולים, ממלאים ומקפלים את השוליים יחד ולמעלה לסגירה. מבשלים במי מלח עד שהחינקלי צף. מגישים עם הרוטב.
* את גוש הבצק שבקצה החינקלי לא אוכלים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!