מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
שונות

גראטן ארטישוק ירושלמי וגבינות

מאפה מוקרם עם פרמזן, גבינת עזים, כרשה וארטישוק ירושלמי

|קיטשן מרקט| פורסם19:32
גראטן ארטישוק ירושלמי וגבינות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, מקולף ופרוס דק מאוד (בעזרת מנדולינה)

  • 1 כרשה גדולה, פרוסה דק (החלק הלבן והירוק הבהיר בלבד)
  • 50 גרם חמאה
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • 100 גרם גבינת עזים רכה (פרומעז למשל)
  • 50 גרם פרמזן
  • מלח
  • ½ כוס פירורי לחם, עדיף מוזהבים

אופן ההכנה:

1מאדים את הכרשה בחמאה על אש נמוכה 3-5 דקות. שומרים שלא תזהיב.

2כשהכרשה מתרככת מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, וממשיכים לאדות 6-8 דקות.

3מוסיפים את השמנת ומבשלים 5 דקות נוספות, ללא כיסוי.

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

5מורידים את התערובת מהאש, מוסיפים את הגבינות ומתבלים במלח.

6מעבירים את התערובת לתבנית אפייה (פיירקס 25*25 או תבנית עגולה קוטר 24) ומפזרים מעל את פירורי הלחם.

7אופים ללא כיסוי כ-20 דקות, עד שפירורי הלחם מזהיבים ומקבלים מרקם קריספי. מקררים מעט ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il