1 את העגבניות החתוכות שמים בקערה. מוסיפים מחצית מהשום הפרוס, עלי בזיליקום שלמים, מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור (אם יש גם מעט סוכר חום), מערבבים ומפזרים על מגש. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכרבע שעה. מצננים.
2 מכינים את תפוחי האדמה לאומלט: מחממים מחבת ובה כמות נדיבה של שמן זית או שמן סויה. מוסיפים את כל תפוחי האדמה ובעזרת כף עץ מערבבים כל הזמן ושומרים שתפוחי האדמה לא יידבקו. לאחר כשלוש דקות מורידים לאש קטנה-בינונית, מוסיפים את הכרישה וממשיכים לערבב עד שתפוחי האדמה והכרישה רכים לגמרי ואפילו מעט שחומים.
3 טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים להן את תפוחי האדמה והכרשה. מתבלים במעט מלח ופלפל.
4 במחבת טפלון גדולה מחממים מעט שמן זית. מוסיפים את הפלפלים האדומים והשום, ולאחר כשתי דקות את העגבניות הצלויות. ממשיכים לבשל עוד כדקה ושופכים פנימה את כל תכולת הביצים ותפוחי האדמה. מסדרים למעלה את רצועות הדגים ועלי בזיליקום שלמים, מכסים במכסה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאומלט מוכן.