1 שוטפים יחד את האורז והעדשים. משרים במים לשעה. מסננים. 2. מזהיבים בסיר את הבצל בחמש כפות שמן. מוסיפים את האורז, העדשים ורסק העגבניות. מערבבים היטב, מוסיפים את שתי כוסות המים הרותחים ומביאים שוב לרתיחה. 3. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עד שהאורז מוכן (15-20 דקות). 4. בינתיים מזהיבים את השום בשמן (זהירות, לא לשרוף!). מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומסירים מהאש. מערבבים לתוך תבשיל האורז המוכן. 5. מגישים כך, או שמקשטים בכף יוגורט או באפונה רתוחה, בשביל הצבע.