1 הכנה בסיסית של קינואה: שוטפים במסננת דקה 1 כוס קינואה, מנערים ומסננים היטב ומעבירים לסיר, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20 דקות או עד שנגמרים המים.
2 בסיר קטן שמים 4 כפות מהקינואה המבושלת, מוסיפים 1/2 כוס מים, קינמון ובננה ומבשלים תוך כדי בחישה עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 2 דקות נוספות. מסירים מהאש.
3 באמצעות בלנדר מוט טוחנים את הדייסה עד לקבלת מרקם אחיד, במידת הצורך מוסיפים עוד מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
4 מוסיפים את השקדייה, ממתיקים באמצעות מייפל או סילאן ומגישים.