1 מבשלים את העדשים במים רותחים במשך 15-20 דקות, עד שהעדשים רכות אבל לא מאבדות את צורתן. מסננים.
2 מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות בגודל ס"מ.
3 במחבת רחבה מטגנים את קוביות הבטטה בשמן זית במשך 3 דקות. מתבלים בצ'ילי, פפריקה ומלח וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שקוביות הבטטה מזהיבות ומתרככות. מעבירים לקערה עם העדשים.
4 באותה מחבת שבה טוגנה הבטטה, זה בסדר אם נשאר בה מעט שמן, מטגנים את כל האגוזים: פיסטוקים, פקאנים, אגוזי קשיו ואגוזי מלך עד שהם מזהיבים. מצננים על קרש חיתוך ורק אחרי שהם מתקררים לגמרי קוצצים גס.
5 קוצצים גס את הכוסברה והנענע וקוצצים את הבצל הירוק לרצועות דקות.
6 מערבבים בצנצנת את מצרכי הרוטב פרט לשום. מגרדים את השום על החלק הדק בפומפייה, לתוך הצנצנת ומנערים היטב.
7 לתוך הקערה עם העדשים ובטטה מוסיפים את עשבי התיבול והאגוזים ומערבבים. מזלפים 2-3 כפות מהרוטב ומערבבים בעדינות.
>> מתכונים לפסח