בהכנת פופקורן בבית משמשים כל הזמן שני אינטרסים, שאפשר היה לחשוב שלא מתקיימים בשלום יחד: אנחנו רוצים שכל הגרעינים יתפוצצו, ואנחנו רוצים שאף גרעין לא יישרף. איך אפשר לאחוז את החבל הזה משני קצותיו? בעזרת ספירה עד 30, כפי שתוכלו לראות במתכון עצמו. הטיפ הזה אינו חובה, אבל אם תקפידו עליו רוב הסיכויים שכל גרעיני התירס בסיר יגיעו לפרקם, ואף אחד מהם (או כמעט אף אחד מהם) לא יישרף.
רוצים לגוון את הפופקורן בשדרוגים? כאן יש מתכונים לפופקורן בטעמים. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים את השמן על אש בינונית גבוהה בסיר בינוני עם תחתית עבה. 2 בודקים שהשמן חם: מכניסים 2-3 גרעיני תירס ומחכים שיתפוצצו. כשזה קורה, מוסיפים את שאר התירס בשכבה אחת. שכבה אחידה | צילום: Lucimara Terra, ShutterStock3 מכסים את הסיר, מסירים מהאש, סופרים 30 שניות ומחזירים (לא חובה בכלל, זאת שיטה שלמדנו מ-simplyrecipes, שמבטיחה שרוב הגרעינים יגיעו בערך ביחד למצב של התפוצצות). 4 כששומעים את התירס מתחיל לקפוץ מטלטלים בעדינות את הסיר כדי לפזר את הגרעינים באופן שווה ולמנוע מהם להישרף. 5 כשההפסקה בין התפוצצות הגרעינים מתארכת ל-2-3 שניות, סופרים עד 10, מסירים את המכסה ושופכים את הפופקורן לקערה. 6 ממליחים, מערבבים ומגישים. זה מצב שאנחנו לא רוצים להגיע אליו | צילום: Viniciosferreira, ShutterStockוכמה טיפים לפופקורן מעולה: 1 אל תתפתו להכין כמות גדולה מדי של פופקורן באותו זמן. אם כל התחתית של הסיר כבר מכוסה ונשארו לכם עוד גרעיני תירס, שמרו אותם לנגלה הבאה. 2 עדיף השתמש בסיר כבד או בסיר בציפוי נון סטיק. סירי נירוסטה פחות מומלצים כאן, כי השמן נשרף בהם במהירות ונדבק באופן שמקשה מאוד את הניקוי. 3 מומלץ להשאיר פתח בסיר שיאפשר לאדים להשתחרר - כלומר לכסות אותו באופן לא הרמטי. כך יתקבל פופקורן פריך יותר. פופקורן מוכן | צילום: Natasha Breen, ShutterStock4 אם מכינים פופקורן מתובל - כדאי להכין מראש את התיבול ולהוסיף אותו לפופקורן החם. כמו בפסטה - הפופקורן לא מחכה לתיבול אלא להפך.
|