מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
שונות

לביבות אפויות לעצלנים

ומה אם היינו אומרים לכם שאפשר להכין כמות נאה של לביבות תפוחי אדמה, אבל להשקיע עבודה בלביבה אחת בלבד? אז הנה, זה בדיוק מה שאנחנו אומרים: לביבות תפוחי אדמה שאופים כיחידה אחת, וחותכים אחר כך. אין בעד מה

|ברקו מייד| פורסם07:10
לביבות לעצלנים (צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד)
צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 10 תפוחי אדמה קטנים
  • כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 2 ביצים
  • חצי כוס שמן

אופן ההכנה:

1מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים בפומפייה.

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>>מתכונים לסופגניות

2בקערה גדולה מניחים מגבת מטבח נקייה ומעבירים אליה את תפוחי האדמה המגורדים.

3סוגרים ומהדקים את המגבת וסוחטים היטב עד שלא יוצאים נוזלים.

4מעבירים לקערה נקייה ומוסיפים מלח, פלפל ביצים ורבע כוס שמן (תשמרו עוד רבע כוס שמן להמשך) .

5בתבנית אפייה מניחים נייר אפייה ובעזרת מברשת מורחים עליו שמן.

6מניחים את תערובת תפוחי האדמה בתבנית ומשטחים כמה שאפשר למשטח אחיד.

לביבות לעצלנים - שלב האפייהלביבות לעצלנים - שלב האפייה|צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד

8מורחים את השמן שנשאר בכוס מעל התערובת.

9מכניסים לתנור ב-170 מעלות ל-50 דקות וכ-10 דקות נוספות במצב גריל עד שהלביבה מקבלת צבע זהוב.

10חותכים לריבועים ומגישים עם שמנת חמוצה ליד.

לעוד מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית עקבו אחרי BERKO MADE בפייסבוקובאינסטגרםאו בקרובאתר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il