קציצות טבעוניות ברוטב זיתיםכדורי סויה אווריריים וטעימים, ברוטב פיקנטי וטעים של זיתים, אריסה, פפריקה וכורכום. לא צריך בשר, ואפילו לא ביצים
צילום: נטלי הולדינג, Thevlog: ספר המתכונים של נטלי הולדינג
|
המצרכים (6 מנות):לקציצות:
לתבשיל:
אופן ההכנה:1 מתחילים בהכנת האורז: מבשלים את האורז במים עד שהוא מוכן ודביק מאוד. במשך כל הבישול דואגים לערבב, שלא יידבק יותר מדי לתחתית הסיר. מומלץ להשתמש בסיר טפלון ולערבב בכף עץ. 2 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה גדולה ומועכים לתערובת אחידה ויציבה. 3 מגלגלים כדורים קטנים ויפים בצורת מעיכה, כדי שלא יישארו חללים בתערובת, ומניחים בצד על צלחת או מגש קטן. כשמסיימים לגלגל, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות שעה. * אפשר לקרר ללילה, ואפילו להקפיא את הכדורים עד ליום הבישול. בהקפאה צריך להפריד ביניהם כדי שלא יידבקו אחד לשני, לשמן מעט את הניילון הנצמד וליצור רווחים, או להפריד בין שכבות כדורים עם ניילון נצמד. 4 מכינים את הרוטב: מכניסים את הזיתים לסיר עם מים רותחים ומבשלים 10-15 דקות (על מנת להוציא את המרירות והמליחות). מסננים ומניחים בצד. 5 מטגנים במעט שמן זית את הבצלים והשום הקצוץ עד שהם משחימים מעט. מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומערבבים במשך דקה ברציפות. 6 מוסיפים את הזיתים, רסק העגבניות והמים, ואז את האריסה. מערבבים. 7 מכניסים את הכדורים לרוטב בזהירות, אחרי שכל מרכיבי הרוטב מעורבבים היטב - כך שלא נצטרך להתעסק בערבובים מיותרים שיפגעו באחידות הכדורים. הרוטב אמור לכסות את הכדורים כמעט לגמרי. 8 מביאים את הרוטב לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים לפחות חצי שעה. 9 בודקים אם צריך להוסיף מים וממשיכים לבישול של עוד חצי שעה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
בקרו בבלוג של נטלי - The Vlog |