1 מניחים בד חיתול בתוך קערה, ופורסים את שוליו לצדדים (הקערה תאגור את כל המים שיופרשו מהיוגורט ומהשמנת במהלך ההכנה).
2 יוצקים את היוגורט והשמנת, זורים מלח, זיתים ובצל ומערבבים.
3 מאגדים את שלוש פינות הבד באלכסון, מלפפים את הקצה הנותר סביב שלושת הקצוות המאוגדים, וקושרים. קושרים אל הברז, מעל הכיור (כך הכיור יקלוט את הנוזלים המופרשים מהמסה), ומניחים למשך 6 שעות לפחות. נוצרת לבנה רכה.
4 כדי ליצור כדורים חשוב להשתמש בגבינה יציבה וסמיכה, ולכן רצוי להניח את המסה תלויה למשך 3-4 שעות נוספות (כלומר, כ- 7-8 שעות סה"כ), ולקרר למשך הלילה.
5 להכנת המילוי: קולים את השקדים במחבת חמה למשך 2-3 דקות, עד שהם משחימים קלות. מערבבים עם עשבי התיבול הקצוצים ושמן הזית.
6 מוציאים את הלבנה מהמקרר סמוך להכנה. משמנים את כפות הידיים, נוטלים כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים על כף היד. מניחים חצי כף מילוי במרכז, וסוגרים לעיגול חלק, כך עד גמר הלבנה. חשוב לעבוד במהירות, הגבינה מתרככת במהירות ונדבקת גם לידיים משומנות.
7 ממלאים צנצנת בשמן זית עד 3/4 גובה, מנחים גבעול רוזמרין, זעתר או תימין וכ-2-3 שיני שום. מטילים פנימה את כדורי ההלבנה. אם יש צורך, מכסים בשמן זית.
8 מניחים במקרר או בחוץ לפחות מספר שעות לפני ההגשה.